Werkspoorkathedraal | Studio C, Tractieweg 41 3534 AP Utrecht

Verhelder met een explanimation

Uitleggen hoe het zit? Een uitleganimatie of explanimation laten maken door animatiebureau visualindustries uit Utrecht zorgt voor een helder begrip bij je doelgroep. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van uitleganimaties. Visualindustries maakt, bedenkt en creëert 2d animatiefilms, infographics en illustraties.

Offerte voor je animatieproject

Wat is een explanimation?

Een uitleg animatie, explainer videoof explainimation. Je bent er vast wel eens één tegengekomen tijdens het surfen op internet. Korte videos van 60-90 seconden die een idee, complexe boodschap of dienst in simpele beeldtaal uitleggen. De meeste uitleganimaties behandelen vijf belangrijke punten. 1. Het probleem, 2. De oplossing, 3. De mogelijkheden en voordelen, 4. Hoe de oplossing werkt. 5. Call-to-action.  Om een uitleganimatie succesvol te maken, moet het verhaal kort en aantrekkelijk zijn. Terwijl de gewenste informatie helder wordt doorgegeven. Wat je ook wil uitleggen, een uitleg animatie moet duidelijk maken wat je doet en activeren tot de volgende stap. De zogenoemde Call-to-action! Animatiebureau Visualindustriesuit Utrechtgebruikt visualisatietechnieken om te verhelderen bij de productie van een op maat gemaakte uitlegvideo. We gebruiken de kracht van beeld, tekst en geluid om helder informatie over te brengen. Het is ons ultieme doel om jouw verhaal duidelijk te communiceren naar een heldere animatie die past bij je bedrijf, huisstijl en doelgroep.

visualindustries utrecht uitleganimatie vereenvoudigen van informatie

animatie maken konijn uit hoed

Inzicht, begrip, duidelijk

Complexe informatie kan gemakkelijk worden overgebracht d.m.v. een uitleg animatie. Leg exact uit wat je doet, hoe een dienst werkt of geef inzicht in situaties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een animatievideo combineert jouw boodschap met op maat gemaakte vormgeving.

  • Effectief communiceren
  • Hoge conversie
  • Online content

Onze werkwijze

Het productieproces van een explanimation is een spannende en cruciale stap in het creëren en vertellen van je verhaal. Om dit proces inzichtelijk te maken, hebben we het in 3 eenvoudige stappen onderverdeeld.

PRE-PRODUCTIE

Analyse
Strategie
Concept

PRODUCTIE

Verhaal + Storyboard
Stijl ontwikkeling
Voice-over
Animatie + Illustratie

POST-PRODUCTIE

Sound Design
Oplevering

Meer over onze werkwijze

Hoe we werken | Visualindustries | Ontwerp, Illustratie en Animatie gevestigd in Utrecht

visualindustries utrecht maakt animatie mogelijkheden en stijlen

Mogelijkheden en stijlen

Voordat we van start gaan willen we eerst weten wie je bent. Wat doet je product, dienst of onderwerp dat we willen uitleggen? Op basis van dit onderzoek komen we samen om te brainstormen. Op zoek naar wat we willen uitleggen en hoe we dat het beste kunnen doen. Hier komen goede en minder goede ideeën uit. We kiezen een aantal ideeën die we verder uitwerken om uiteindelijk tot het ultieme concept te komen. Soms gebruiken we een verhaal om het onderwerp te verhelderen. Maar soms is het de visuele stijl die de boodschap brengt. Een goede uitlegvideo is in balans. Creativiteit vs. strategie. Het creatieve deel draagt bij aan de engagement. Terwijl de strategie juist zorgt dat de kijker gemotiveerd raakt om in actie te komen. Call-to-action!

Kenmerken van een goede explanimation?

  • Kort: Niet langer dan twee minuten
  • Wees beknopt en duidelijk
  • Gebruik spreektaal
  • Zorg voor een duidelijke call-to-action!
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.